dimecres, 13 d’abril del 2016

SORTIDA AL LABERINT D'HORTA. SEGUIR EL FIL MITOLÒGIC




Aquest dimecres 6 d'abril els alumos de 1er d'ESO i els de llatí (4art d'ESO) han realitzat una sortida al Parc del laberint d'Horta de Barcelona. Supervisada per dues professores i organitzada des de l'assignatura de llatí, complementada per la lectura de català El viatge d’Ulisses, els coneixements de la qual també formen part de la programació de llengua castellana i de ciències socials.



Alumnes grans i petits han conviscut, compartit i consolidat coneixements sobre mitologia, art i literatura. A través de l'organització de preguntes i respostes i de proves en cadascuna de les estacions del parc, que van crear i van configurar prèviament els alumnes de 4ºESO fent ús de la seva creativitat i enginy per adaptar les proves al contingut mitològic del parc i a l'edat dels participants, buscant també com a objectiu que ho entenguessin i que s'ho passessin bé.



Per la seva banda, els alumnes de 1er d'ESO han sabut organitzar-se per grups, buscar estratègies per poder encertar les respostes de les preguntes, confiar en els seus companys quan havien de deixar-se guiar per diverses zones del parc amb els ulls tapats o amb les mans lligades amb un mocador entre companys, dialogar i preguntar als de 4art d'ESO perquè els donessin pistes quan es trobaven davant una pregunta complexa o realitzar més proves, intercanviar fitxes i mantenir una actitud correcta i educada uns amb els altres i amb l'entorn.


Amb aquesta sortida s'ha treballat la mitologia grecorromana, l'expressió oral, les instruccions, l'autonomia i iniciativa personal, el treball en equip i respecte. Tots hem gaudit del jardí, tot i estar en obres, i del llarg trajecte d'anada i de tornada. S'ha respirat un ambient tranquil i agradable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


Lema del curs 2017-2018

LA PAU ÉS DE COLORS