dimarts, 13 de desembre del 2016

EXPERIMENTEM: TALLER D'OSSOS

La Clàudia Espona ens explica l'experiència que va viure la setmana passada:

Avui dia 29 de Novembre ens hem reunit 3r, 4rt i 5è a l’aula de tecnologia, amb la vista de la Pilar, la mare de l’Anna Ruiz, alumne de tercer de primària. La Pilar treballa en una carnisseria, i gràcies a la seva professió ens ha pogut aportar material molt necessari per mostrar-nos. 



A medi, els alumnes de tercer estan estudiant els ossos, els músculs i les articulacions. El taller que avui hem pogut veure ha estat genial per poder comprovar tot el què hem estudiat. 


A l’assignatura de medi, la Marta els hi ha anat proposant i plantejant diferents activitats al llarg de les dos últimes setmanes, perquè els alumnes poguessin integrar en els seus coneixements quins ossos i músculs formen el nostre cos humà. Ara ja són experts en aquest tema, així que en el taller han pogut repassar el què ja sabien, aclarir aspectes que possiblement no havien quedat molt clars i descobrir-ne de nous (com ara l’observació del cor, arribant a la conclusió que la forma que normalment se’l dibuixa no és la mateixa que la forma real; conèixer que les dimensions dels ossos de la vedella són diferents a la nostre, ja que la naturalesa els ha creat de tal manera per poder sobreviure: com ara que el radi i el cúbit estan units, ja que d’aquesta manera l’os esdevé més resistent per poder sostenir les dimensions de l’animal). 





Ens ha mostrat varies parts de la vedella: la columna vertebral, formada per diferents vertebres, la medul·la espinal, l’húmer, el radi, el cúbit, el fèmur, les costelles, el cor, els pulmons i el cervell. 

Cada alumne ha afirmat que ha sigut una experiència molt emocionant i han agraït molt el taller tant pràctic que ens ha pogut facilitar la Pilar. Els alumnes s’han posat uns guants de làtex i amb ells, han pogut tocar els ossos, el cor i els pulmons que ens ha proporcionat. 



L’APRENANTATGE SEMPRE ÉS MÉS CLAR QUAN EL QUE SE’NS EXPLICA ES POT OBSERVAR !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


Lema del curs 2017-2018

LA PAU ÉS DE COLORS