dissabte, 7 d’octubre del 2017

VISITA A LA BARCELONA DEL SEGLE XVIII




Els alumnes de 4t de l’ESO hem visitat les excavacions de les cases i carrers que es van trobar a l’antic mercat del Born. 




Durant la visita hem pogut gaudir del nostre patrimoni artístic, del jaciment arqueològic i de l’exposició permanent, hem contemplat i valorat els materials recuperats, ceràmica, vidre, objectes de metall, fusta, cuir, eines artesanals, material bèl.lic... 


També ens ha servit per valorar les fonts d’informació primàries i aproximar-nos a la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del segle XVIII. 

Hem pogut trepitjar els carrers de la ciutat que va resistir el setge de les tropes de Felip V fins la capitulació de l’11 de setembre de 1714. 


Descobrir i observar carrers, cases, tallers i les activitats artesanals, la complexitat de la trama urbana i social del barri de la Ribera, des del segle XIII al segle XVIII. 

Així com la visita també ens ha permés descobrir i experimentar en un espai arqueològic proper a nosaltres, únic i excepcional, tant per dimensions, per l’estat de conservació, per la seqüència històrica que presenta com per la documentació històrica. 

Ha valgut la pena! Molt interessant! 

Tots nosaltres recomanem fer aquesta visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada


Lema del curs 2017-2018

LA PAU ÉS DE COLORS