Els alumnes de 3r i 4t d’ESO durant la setmana de la ciència han realitzat un taller sobre la nanociència.
Què és la nanociència? és l’ estudi dels sistemes de la mida d’un nanòmetre, és a dir, de la mida de dividir un mil·límetre en un milió de parts.
L’objectiu del taller és explicar el fet de què la matèria està feta d’àtoms, de dimensions molt petites (més petites que el nanómetre). Aquestes partícules no les veiem a simple vista, però podem observar que forman part de la matèria, com ho podem fer?
En el taller s’han barrejat dos líquids d’aspecte transparent, i de cop i volta, la barreja s’ha transformat en un color marró, això ens indica que hi ha hagut una reacció química, les diminutes partícules de la matèria (els àtoms) han reaccionat entre sí. Aquest i d’altres experiments realitzats, ens demostren que els àtoms no els veiem però existeixen.
La nanociència és una ciència microscòpica que obra un nou ventall de possibles solucions als reptes de la humanitat, com per exemple en la medicina, per atacar els tumors se introdueix en la sang petites partícules (nanopartícules) que poden atacar a cèl·lules cancerígenes de forma molt precisa sense necessitar grans quantitats de medicaments, així neixen els anomenats nanomedicaments.
Aquestes i altres aplicacions fan que aquesta ciència sigui la tecnologia del futur.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada